Comunicat: Arhiepiscopia Sucevei cheamă la solidaritate cu refugiații din Ucraina

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat cum va sprijini cetățenii ucraineni refugiați în România și a chemat la solidaritate cu ei, oferind un cont bancar unde se pot face donații în bani.

Eparhia oferă, din stocurile proprii, apă, alimente neperisabile, articole de menaj și de igienă personală, precum și spații de cazare la parohii și mănăstiri. Eforturile de sprijin sunt coordonate de autorități.

La Vama Siret a fost instalat un birou de asistență unde preoți vorbitori de limba ucraineană și voluntari le oferă consiliere refugiaților.

Comunicat integral:


Sprijin oferit de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cetățenilor ucraineni, refugiați în România

Ca urmare a intensificării tensiunilor politice și agresiunilor militare din Ucraina, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților iese în întâmpinarea cetățenilor ucraineni care trec prin punctul vamal Siret, cu alimente neperisabile, articole de menaj și de igienă personală, apă, oferind și spații de cazare la parohii și mănăstiri.

De asemenea, în apropierea punctului vamal, este instalat un birou de asistență, unde preoții vorbitori de limbă ucraineană și tineri voluntari, vor oferi consultanță solicitanților, pachete cu alimente și apă.

Cei care doresc să ajute financiar au la dispoziție următorul cont: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014.

Totodată, îndemnăm pe credincioșii eparhiei noastre la solidaritate în rugăciune, dar și în sprijinirea concretă a fraților noștri dureros de încercați.

Vezi și:

Foto credit: Doxologia.ro

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente