Concursul județean Urmarea lui Hristos, la Cluj-Napoca

Faza județeană a Concursului „Urmarea lui Hristos”, organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj (ISJ) a avut loc sâmbătă, 15 martie, la Cluj-Napoca, informează „Ziarul Lumina”. Concursul se adresează elevilor din clasele a V-a și a VI-a care nu participă la olimpiada de religie, concurs destinat elevilor începând cu clasa a VII-a.

Concursul „Urmarea lui Hristos”, aflat în acest an la a patra ediție, este destinat elevilor din clasele a V-a și a VI-a, care studiază religia la școală și are rolul de a-i familiariza pe elevi cu competiția din cadrul olimpiadei de religie la care pot participa începând cu clasa a VII-a.

Concursul a început la Școala Gimnazială „Horea” din Cluj-Napoca, cu o rugăciune de binecuvântare rostită de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care, la final, le-a înmânat elevilor cărți despre Spovedanie și Sfânta Liturghie.

Din cei aproximativ 250 de elevi care au participat la etapa locală a concursului, ce a avut loc pe 15 februarie, au fost selectați 72 de elevi din județ care au participat sâmbătă, 15 martie, la etapa județeană a competiției.

Participanții au avut la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor, iar la final lucrările au fost corectate de o comisie de specialitate. Sâmbătă seara au fost afișate rezultatele preliminarii. În cursul zilei de azi se pot depune contestații, iar rezultatele finale sunt făcute publice în această seară.

Premierea în Catedrala din Cluj-Napoca

„Competiția are drept scop crearea unui cadru organizat în care elevii să își poată exprima cunoștințele de religie dobândite pe parcursul anului școlar, să aibă posibilitatea de a-și argumenta propriile opinii și păreri în legătură cu valorile credinței noastre strămoșești și, nu în ultimul rând, să poată să își folosească imaginația prin elaborarea unui eseu pe o temă religioasă dată”, a precizat inspectorul de religie al județului Cluj, pr. Marian Sidon.

Elevii care au participat la etapa județeană a Concursului „Urmarea lui Hristos” și cei care au participat la etapa județeană a olimpiadei de religie vor fi premiați de IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pe data de 6 aprilie, la finalul Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente