Slujire arhierească la biserica severineană „Sf. Ilie Tesviteanul”

Credincioșii parohiei severinene „Sf. Ilie Tesviteanul” vor primi în a doua duminică a Postului Mare, pe 16 martie, vizita Chiriarhului locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Sfânta Liturghie va fi săvârșită, începând cu ora 09:30, de către Preasfinția Sa, având alături un ales sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile vor fi date la strană de Grupul Psaltic „Sf. Gheorghe” al Catedralei Episcopale, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu.

Parohia „Sf. Ilie Tesviteanul” se află în partea de vest a Severinului. Aici se ridică o nouă biserică, a căreia piatră de temelie a fost pusă în 1991.

Lucrările, începute în 1992, au fost întrerupte o perioadă, fiind reluate din anul 1998. Sfântul locaș este proiectat în stilul neobizantin, cu o suprafață de 500 metri pătrați. Până la terminarea noii biserici, slujba se oficiază într-o construcție provizorie, ce este cunoscută de severineni ca „Biserica de carton”.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…