Hramul Mănăstirii maramureșene Moisei

Praznicul Întâmpinării Domnului i-a adus și în acest an pe maramureșeni la Mănăstirea Moisei, așezământ ce păstrează și o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. S-a creat o tradiție ca, în această zi, cu prilejul celui de-al doilea hram al lăcașului de cult, Sfânta Liturghie să fie oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, în prezența mai multor monahi, stareți și starețe de la celelalte mănăstiri ale eparhiei, informează TRINITAS TV.

Ierarhul a săvârșit și vecernia din ajunul sărbătorii, atunci când l-a tuns în monahism pe unul dintre viețuitorii așezământului.

În cadrul așezământului monahal se află și o veche bisericuță ce datează din anul 1600. Între anii 1672 – 1772, Mănăstirea Moisei a fost metoc al Mănăstirii Putna. Hramul istoric al Așezământului monahal este Adormirea Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…