Liturghie arhierească în Parohia Baldovinești

Duminică, 26 ianuarie, Preasfințitul Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Baldovinești, informează episcopiaslatinei.ro

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică a Duminicii a XXXII-a după Rusalii: „Privind la întâlnirea lui Zaheu cu Hristos, am putea spune că Mântuitorul Și-a făcut drum astăzi prin Ierihon special pentru el, așa cum își face drum de multe ori și către inima noastră, doar-doar va găsi ușa sau măcar fereastra inimii noastre deschisă, pentru a ne privi sau a ne întâlni. Doar-doar ne va găsi și pe noi dispuși să-I deschidem, ca să facă și din noi niște Zahei gata pentru comuniunea cu El.

Hristos ne pune astăzi, în fața ochilor noștri sufletești, un model. Nimeni altul decât cel care s-a oglindit în Supremul Model. Vrem modele de viețuire? Nu știm pe ce cale să o luăm și orbecăim prin ițele încurcate ale lumii acesteia? Nu știm care anume lucru este virtute și care este păcat? Care este valoare și merită cucerită, și care este nonvaloare și nu merită osteneala? Iată modelul †• Zaheu †• care nu ezită nicio clipă! Nu pierde vremea lamentându-se zadarnic, ci își asumă cu vitejie viața în Hristos, convins fiind că a întâlnit în sfârșit adevăratul Model care merită urmat.

Iată modelul, vrea să ne spună evanghelia de astăzi! Faceți ca el! Dacă stați în cumpănă, neștiind încotro să o apucați, iată provocarea: urmați-i lui! Haideți să terminăm, așadar, cu ceea ce este urât, murdar și corupt în ființa noastră și să îmbrățișăm pe Hristos, având curaj să-L privim în ochi așa cum L-a privit Zaheu. Să-L primim și noi în casa sufletelor noastre, pentru a ne putea privi și provoca și pe noi la convertirea întru El”.

Comentarii Facebook


Știri recente