Surprize pentru copiii de la Așezământul social Sfântul Vasile cel Mare din Alba-Iulia

Copiii de la Așezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia au primit joi, 23 ianuarie, vizita unor persoane, beneficiare ale Așezământului social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie”, Alba Iulia, informează „Ziarul Lumina”. Acestea au dorit să aducă o bucurie copiilor ocrotiți în centrul rezidențial, potrivit coordonatorului Așezământului social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia, Marcela Weber. Astfel, beneficiarele centrului și-au exersat abilitățile culinare sub îndrumarea bucătăresei din centrul rezidențial, gătind pentru copii tradiționalii papanași. La această activitate au participat și câteva adolescente din casa de tip familial pentru a-și dezvolta abilități de viață independentă.

Cu prilejul acestei vizite, persoanele cu handicap au aflat de la personalul centrului rezidențial detalii despre activitatea casei de tip familial și cum se desfășoară o zi din viața copiilor ocrotiți aici.

Colaborare între așezămintele sociale

Colaborarea între cele două așezăminte sociale va continua și în perioada următoare, când vor avea loc activități diverse în care vor fi implicați copiii și persoanele cu dizabilități. Astfel, în apropierea zilei de 1 martie, copiii vor învăța cum să realizeze mărțișoare hand-made, de la persoanele cu dizabilități care sunt specializate în tehnici de decorare și pictură. Obiectele, realizate periodic în cadrul activităților de ergoterapie sub coordonarea personalului centrului, au fost prezentate deja în mai multe expoziții.

Așezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia oferă găzduire, servicii educative și de consiliere pentru 13 copii și tineri cu vârste între 7 și 21 de ani iar în cadrul Așezământului social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia sunt oferite gratuit servicii de orientare profesională, recuperare-ergoterapie și kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistență și consiliere socială pentru 40 de persoane cu dizabilități, conform unui comunicat al biroului de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente