Prezență arhierească la Biserica Învierea Domnului din Bârlad

Ziua Mondială a Educației a fost sărbătorită prin rugăciune de copiii implicați în activitățile Centrului educațional creștin-ortodox „Cetatea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare” din Bârlad. Timp de câteva ceasuri, în mijlocul copiilor și al profesorilor coordonatori s-a aflat Preasfințitul Corneliu, care a slujit Sfânta Liturghie, informează „Ziarul Lumina”.

Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit sâmbătă, 5 octombrie 2013, Sfânta Liturghie la Biserica „Învierea Domnului” și „Sfânta Ecaterina” din Bârlad. La finalul slujbei arhierești, oficiată în prezența elevilor beneficiari ai Centrului educațional creștin-ortodox „Cetatea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare”, a preoților și profesorilor voluntari în cadrul acestui centru, Preasfințitul Corneliu a adresat cuvântul de învățătură în care a subliniat faptul că Școala a fost ridicată de Biserică.

„Biserica este cea care a adus lumea frumoasă a cititului și a cultivat sufletul și virtuțile omenești. Investiția profesorilor voluntari este una a viitorului în ciuda timpurilor pe care le trăim, deloc favorabile învățământului autentic”, a remarcat Episcopul Hușilor.

De asemenea, Preasfinția Sa i-a încurajat pe toți cei prezenți pentru ca ritmul susținut și amploarea deosebită a activităților centrului de până acum să poată continua spre binele copiilor orașului Bârlad și a întregii comunități. În continuare, părintele paroh Petru Giușcă a ținut să precizeze că nu este deloc întâmplător faptul că acest cadru festiv a coincis tocmai cu sărbătoarea Mondială a Educației și a prezentat raportul activităților desfășurate prin Centrul educațional creștin-ortodox „Cetatea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare”, începând cu luna martie a acestui an și până la momentul prezent.

„La final, au fost acordate diplome preoților, profesorilor și tuturor celor care s-au implicat activ în acest demers nobil și înălțător de suflete. Cu toții și-au manifestat recunoștința pentru dragostea Preasfinției Sale și pentru tot sprijinul oferit încă de la început”, a spus diac. Bogdan Vasile Mucileanu, consilier cultural și social-misionar al Episcopiei Hușilor.

Comentarii Facebook


Știri recente