Deschiderea noului an școlar în parohia Costache Negri

Arhiepiscopia Dunării de Jos continuă acțiunile filantropice îndreptate spre cei aflați în suferință ca urmare a inundațiilor de săptămâna trecută din județul Galați, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

I. În data de 23 septembrie a.c. a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar în parohia Costache Negri, una din localitățile sever afectate de furia apelor.

Școala Gimnazială „Elena Negri” și-a deschis porțile cu o săptămână mai târziu deoarece au fost efectuate ample acțiuni de decolmatare a mâlului și reziduurilor rezultate în urma revărsării apelor. În prezent, parterul corpului nou al unității de învățământ este închis, aici fiind necesare alte lucrări de reabilitare și igienizare.

Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei de Te-Deum la început de an școlar, în prezența autorităților locale, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Galați, a cadrelor didactice, a părinților și a elevilor.

Cu acest prilej, Protoieria Tecuci și Asociația Filantropică „Sf. Vasile cel Mare” din Galați au trimis pentru fiecare din cei 90 de copii ce provin din familiile sinistrate rechizite, câte un ghiozdan, o pătură și obiecte de igienă personală.

II. În aceeași zi, în localitățile sinistrate au sosit două transporturi cu 40 tone de cereale (grâu). Acestea au fost aduse, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei, de către pc pr. Mihai Tocai de la parohia Velența II, jud. Bihor, ca urmare a îndemnului la solidaritate transmis de Patriarhia Române și Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Cerealele au fost distribuite în toate localitățile sinistrate din cuprinsului Protoieriei Covurlui, preoții parohi și membrii organismelor parohiale îngrijindu-se ca acestea să ajungă la persoanele greu încercate, conform listelor și documentelor întocmite în acest scop.

III. La aceste semne de dragoste și solidaritate creștină se adaugă și transportul de alimente de primă necesitate, articole de îmbrăcăminte și obiecte igienico-sanitare efectuat în localitatea Costache Negri de parohia Brătești, protoieria Ploiești.

Arhiepiscopia Dunării de Jos mulțumește, cu recunoștință, tuturor donatorilor și voluntarilor care s-au implicat și se vor implica cu devotament în acțiunile umanitare, social-filantropice și de solidaritate cu victimele calamităților provocate de inundațiile de la mijlocul săptămânii trecute, din județul Galați.

Comentarii Facebook


Știri recente