Oaspeți din Marea Britanie la Curtea de Argeș

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a primit astăzi, 9 septembrie 2013, în municipiul Curtea de Argeș, vizita părintelui profesor Petru Ioan Galloway, capelan al Capelei de Savoia a Reginei Elisabeta a II-a și Capelan al Ordinului Regal Victorian. Acesta a venit însoțit de domnul Tucă Ion, Directorul Casei Regale, potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Cu această ocazie a fost vizitat șantierul noii catedrale arhiepiscopale, viitoarea necropolă regală și arhiepiscopală.

Distinsul oasepete venit din Marea Britanie a aflat că acest proiect este rezultatul protocolului încheiat în data de 10 mai 2009, între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Casa Regală a României.

A urmat vizita la Catedrala Arhiepiscopală construită de domnitorul sfânt Neagoe Vodă Basarab și refăcută de regele Carol I. În acest loc părintele profesor Petru Ioan Galloway a aprins o lumânare la mormintele regale și a rostit o rugăciune pentru toți regii României trecuți în lumea veșniciei.

Din acest loc delegația a ajuns în palatul regal și în vechea biserică de lemn așezată în curtea catedralei arhiepiscopale.

Comentarii Facebook


Știri recente