Slujire arhierească la Parohia giurgiuveană „Sfinții Martiri Brâncoveni”

Astăzi, 7 ianuarie, Biserica Ortodoxă a sărbătorit Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului.Preasfinitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în paraclisul noii biserici a Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni” din mun. Giurgiu. Cu acest prilej, spre bucuria duhovnicească a credincioșilor, au fost aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu fragmente din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

În cuvântul de învățătură adresat numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a evidențiat viața și lucrarea profetică a Sfântului Ioan Botezătorul, despre care însuși Domnul Hristos mărturisea că este cel mai mare dintre toți oamenii născuți din femeie și cel dintâi între Prooroci. Rostul lui Ioan, a arătat Preasfinția Sa, a fost nu numai pregătirea poporului pentru primirea lui Mesia, ci îndeosebi pentru a-L descoperi și a-L face cunoscut lui Israel. Sfântul Ioan Botezătorul, simbolul martirilor și al misionarilor, reprezintă modelul de rugăciune și de pocăință, el rămânând în tradiția Bisericii ca Mergătorul-înainte al lui Hristos, cel care Îl prezintă lumii pe Mielul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii, a încheiat Chiriarhul.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit o slujbă de pomenire pentru cei trecuți la cele veșnice, după cum aflăm de pe site-ul episcopiagiurgiului.ro

La final, Preasfinția Sa a oferit, părintelui Gheorghe Ion, parohul bisericii, și părintelui Mihăescu Bogdan, de la aceeași parohie, Almanahul Bisericesc apărut la Editura Episcopiei Giurgiului.

Totodată, ierarhul a adresat sutelor de credincioși prezenți urări de sănătate, pace și fericire cu prilejul sărbătoririi Sfântului Ioan Botezătorul.

Comentarii Facebook


Știri recente