Catedrala din Tirana a fost sfințită

După cinci ani, credincioșii ortodocși albanezi se pot bucura de noua catedrală din Tirana, care a fost sfințită duminică de Arhiepiscopul Anastasios de Tirana, Durres și al întregii Albanii, informează orthodoxie.com, citat de „Ziarul Lumina”.

Cu toate că ortodocșii reprezintă doar 20% din numărul total al albanezilor, majoritatea fiind reprezentată de musulmani, în trei ani Catedrala ortodoxă ‘Învierea Domnului’ a fost ridicată la ‘roșu’ și acoperită, urmând acum a se construi un sediu nou pentru întrunirile Sfântului Sinod, un centru de conferințe și un muzeu. Biserica Ortodoxă a Albaniei a avut o istorie zbuciumată, mai ales în perioada regimului comunist, când au fost închise lăcașuri de cult, au fost interzise manifestări ale oricărui cult religios, fapt ce a dus la proclamarea în 1967 a statului albanez ca fiind ateu.

După 1991, Biserica și-a redobândit dreptul de a-și restaura sau construi lăcașuri de cult, iar revirimentul Ortodoxiei în Albania se datorează Arhiepiscopului Anastasios Yannoulatos.

Comentarii Facebook


Știri recente