Sute de mii de copți s-au rugat pentru păstorul lor

Patriarhul Shenouda al III-lea este înmormântat pe 20 martie 2012 la Mănăstirea ‘Sfântul Paisie Egipteanul’ din Deșertul Nitria din Egipt, informează „Ziarul Lumina”. Patriarhul Bisericii Copte a murit sâmbătă, după o lungă perioadă de suferință. Trupul său neînsuflețit a fost depus în Biserica coptă ‘Sfântul Apostol Marcu’, care a devenit timp de trei zile un adevărat loc de pelerinaj. Sute de mii de credincioși copți s-au rugat pentru păstorul lor.

Patriarhul Shenouda a fost Întâistătătorul Bisericii Copte timp de 41 de ani, din 14 noiembrie 1971. A fost un bun organizator al monahismului copt, el însuși petrecând mulți ani în numeroase mănăstiri. O contribuție semnificativă a sa a fost la relația cu autoritățile egiptene, el obținând numeroase drepturi pentru creștinii copți, fiind considerat apărător și părinte al minorității creștine.

Episcopul Pachomios de Beheira este locțiitor de patriarh, până când Sinodul episcopilor copți va alege un nou patriarh. Biserica Ortodoxă Coptă face parte din grupul bisericilor necalcedoniene, care de la Sinodul Ecumenic din Calcedon din anul 451 s-au separat de Biserica Ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente