Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au încălțat peste 700 de copii din județul Prahova

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au oferit peste 700 de perechi de încălțăminte familiilor cu posibilități materiale reduse din localitatea Drăgănești, județul Prahova.

Acțiunea a fost desfășurată săptămâna trecută și face parte din Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”

„Am văzut multă bucurie si recunoştinţă în privirile oamenilor, deşi nu au exprimat-o în mod expres. Văd că este cineva care se mai gândeşte şi la ei, văd că nu sunt părăsiţi în vremurile acestea tulburi în care nimănui nu îi mai pasă de nimeni şi cred că astfel de gest e un fel de doctorie care lucrează în profunzime în inima omului. Să nu se simtă singur, să nu se simtă izolat, să nu se simtă exclus”, a declarat Părintele Dorinel Ioniță, preotul paroh al comunității.

În cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au ajutat aproximativ 10.000 de familii cu posibilități materiale reduse din 22 de județe ale țării.

„Ne bucurăm că am reuşit să venim în mijlocul acestei comunităţi şi să sprijinim numeroase familii cu foarte mulţi copii. Pe aceștia noi i-am mai cercetat şi în trecut, de aceea am şi revenit în această comunitate. Este important să vedem cum o mai duc şi să  îi întrebăm de ce mai au nevoie, este important să fie un ajutor repetitiv deoarece aceste persoane se descurcă foarte greu, sunt familii numeroase si din păcate, mulţi dintre părinţi nu au locuri de muncă”, a declarat Dănuț-Viorel Prună, voluntar coordonator.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale


Știri recente