Episcopii Ortodocși din America se roagă pentru pace și îndemnă la pocăință

Comitetul executiv al Adunării Episcopilor din America s-a întrunit marți la Arhiepiscopia Antiohiei a Americii de Nord.

Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi a fost reprezentată de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, care a participat la întâlnire prin intermediul unei platforme online.

În cadrul întâlnirii au fost aprobați noii membri ai consiliului de administrație pentru Misiunile Ortodoxe din Închisori (OCPM), Frăția creștin ortodoxă (OCF) și Corpul ortodocșilor voluntari (OVC).

Totodată, episcopii s-au rugat pentru pace și au îndemnat, în calitate de promotori ai vindecării și reconcilierii, la pocăință, metanoia, ca răspuns la suferințele cauzate de războaiele din Gaza și Ucraina.

„Au încurajat întreaga umanitate la metanoia, la pocăință și la convertire spirituală, revenind la căile iertării, compasiunii, păcii și iubirii, așa cum au fost învățate de Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Adunării Episcopilor din America.

De asemenea, Comitetul executiv a stabilit ca Duminica Ortodoxiei să fie declarată „Duminica Adunării Episcopilor”, zi în care se va sărbători împreună cu creștinii ortodocși din întreaga Americă buna lucrare a Adunării.

Astfel, în fiecare an va fi emisă o enciclică pan-ortodoxă către toate parohiile ortodoxe din America.

În cadrul întâlnirii au mai fost revizuite propunerile referitoare la Întâlnirea anuală a episcopilor din America, programată în perioada 28 septembrie – 1 octombrie în Atalanta.

Foto credit: assemblyofbishops.org


Știri recente