Ierarhi români, în pelerinaj în satul natal al Sfântului Antim Ivireanul

Episcopii Andrei al Covasnei și Harghitei, Nestor al Devei și Hunedoarei și Arhiereul vicar Gherontie Hunedoreanul s-au aflat la finalul săptămânii trecute în satul natal al Sfântului Antim Ivireanul, Ude, din Georgia.

Ierarhii români au mers în Georgia la invitația Mitropolitului Teodor de Akhaltsikhe și Tao-Klarjeti. Deplasarea a fost organizată prin Centrul de Pelerinaje ,,Sfântul Ierarh Nicolae” al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Din grup au făcut parte mai mulți monahi, clerici și credincioși din cele două eparhii. Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu

Duminică, cei trei ierarhi români au slujit la Mănăstirea Ude împreună cu Mitropolitul Teodor.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, mitropolitul georgian a vorbit despre propovăduirea Evangheliei lui Hristos în aceste locuri încă din perioada apostolică, dar și despre încercările Bisericii ortodoxe din Georgia de-a lungul vremii, informează Episcopia Devei.

Totodată, Preasfințitul Părinte Andrei a evidențiat rolul Sfântului Ierarh Antim Ivireanul în Biserica neamului românesc.


În țara noastră Sfântul Antim Ivireanul este prăznuit în data de 27 septembrie, iar în Georgia este cinstit în data de 26 iunie a fiecărui an.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu


Știri recente