Federația Filantropia a Patriarhiei Române a lansat Ghidul Parohial Ecologic

Federația Filantropia a Patriarhiei Române a lansat luni Ghidul Parohial Ecologic, rezultat al experienței comunităților implicate în proiectul pilot „Eco-inițiative în Parohiile Bisericii Ortodoxe Române din România și Republica Moldova”.

Publicația se adresează preoților parohi și lucrătorilor de tineret care coordonează activități cu tematică ecologică.

„Atitudinea creștină față de natura înconjurătoare se întemeiază pe credința că Dumnezeu este autorul ei și că El a creat-o în solidaritate cu omul și pentru om”, scrie Părintele Profesor Ștefan Buchiu în Cuvântul înainte.

Din echipa de autori fac parte Ierod. Nicolae Iftimiu, consilier patriarhal coordonator și Directorul Agenției de știri Basilica, Pr. Ciprian Ioniță, consilier patriarhal și Președintele Federației Filantropia, și Igor Belei, Directorul Executiv al Misiunii Sociale Diaconia și coordonatorul proiectului Eco-inițiative.

Ghidul cuprinde un calendar al zilelor internaționale care au legătură cu mediul, un calendar al sfinților prieteni cu natura, un eco-glosar, un eseu despre rugăciune ca modalitate de protejare a naturii scris de Pr. Marius Gheorghe de la Parohia Pleașa, județul Prahova, dar și sfaturi practice pentru obținerea de mini-granturi în domeniul educației ecologice.

Lansarea a avut loc în cadrul Adunării Generale a membrilor Federației Filantropia, desfășurată la Mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava.

Ghidul Parohial Ecologic, realizat de participanții la proiectul Eco-inițiative, a fost lansat luni, la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Sursa foto: Misiunea Socială Diaconia

Proiectul Eco-inițiative a fost implementat în 2022 în opt parohii din România (Arhiepiscopia Bucureștilor) și opt din Republica Moldova. A fost desfășurat de Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei în parteneriat cu Federația Filantropia a Patriarhiei Române, organizația italiană Caritas Ambrosiana și Agenția de știri Basilica.

Sursa foto: Facebook / Misiunea Socială Diaconia

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente