Sfântul Ioan Rusul, cinstit de copii la Parohia Brâncuși din Capitală: „Este un exemplu de răbdare”

Copiii de la grădinița Parohiei Brâncuși au participat luni la hramul bisericii, sărbătoarea Sfântului Mărturisitor Ioan Rusul. Ei au venit în port popular și au prezentat icoane cu  ocrotitorul parohiei, lucrări pe care le-au realizat în cadrul unui atelier de creație.

Slujba de hram a fost oficiată de preotul paroh Costel Burlacu, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu mai mulți clerici.

„Este un exemplu de răbdare”

Părintele Costel Burlacu a declarat la finalul slujbei că Sfântul Ioan Rusul este model de răbdare pentru tinerii din parohie.

Parohul a mărturisit că sfântul a făcut mai multe minuni pentru comunitate: „Prima mare minune pe care a săvârșit‑o sfântul este reprezentată de acest lăcaș și prin faptul că mulți credincioși vin cu drag aici și iau ca exemplu viața sfântului, care a arătat cât de important este să avem răbdare, dar aceasta să fie încununată de rugăciune și de pocăință”.

„Tinerii și toți credincioșii acestei biserici reprezintă încă o minune. Ei vin, primesc din învățătura Bisericii, dar atunci când au suferințe, încearcă să se răzvrătească; și atunci când citesc viața sfântului, văd că nu așa trebuie să biruiască”.

În declarațiile făcute la finalul slujbei, preotul s-a referit la activitatea educațională de la parohie.

„Copiii de la grădiniță au pictat icoane, așa cum au pictat și când am avut privilegiul de a‑l primi pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou. Anul acesta, cei mici s‑au pregătit cum se cuvine, s‑au îmbrăcat în haine populare și au venit și s‑au rugat împreună cu noi. Cred că este cel mai mare dar pe care îl putea face Sfântul Ioan Rusul acestor mici creștini: să sădească în sufletul lor credința, nădejdea și dragostea”.

Pe parcursul slujbei, credincioșii au avut ocazia să cinstească moaștele Sfântului Ioan Rusul, din patrimoniul parohial, așezate în baldachinul din curtea lăcașului de cult.

Biserica Acoperământului Maicii Domnului și Sfântul Mărturisitor Ioan Rusul din Sectorul 6 al Capitalei este Paraclis patriarhal.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru


Știri recente