Mitropolia Basarabiei încurajează donațiile de alimente pentru campania de Paști Masa Bucuriei

Mitropolia Basarabiei îi îndeamnă pe toți oamenii care vor să facă un bine să participe cu o mică donație în alimente la campania de Paști Masa Bucuriei a Misiunii Sociale Diaconia. Campania se desfășoa sâmbătă, 27 aprilie, în supermarketuri din peste 20 de localități basarabene.

„În această perioadă, când ne pregătim trupește și sufletește să întâmpinăm marea sărbătoare a Învierii Domnului, nu e nimic mai înălțător decât să faci milostenie și să dăruiești bucurie și compasiune oamenilor lipsiți de ajutor”, transmit reprezentanții eparhiei.

„Mitropolia Basarabiei, prin mijlocirea întâistătătorului său, Înaltpreasfințitului Părinte Petru, și a celor doi episcopi eparhioți, binecuvântează astfel de acțiuni și îndeamnă întreg clerul și comunitățile de credincioși să se implice activ, astfel încât de aceste frumoase acte de binefacere să se bucure cât mai multă lume.”

În fiecare an, campania „Masa Bucuriei” culminează cu o amplă colectă de produse alimentare în sâmbăta Floriilor. În acțiune sunt implicați sute de voluntari din toată țara, care ajută la colectarea și redistribuirea alimentelor.

Sute de voluntari basarabeni ajută la colecta de alimente din Campania Masa Bucuriei desfășurată sâmbătă, 27 aprilie 2024, în peste 20 de localități din Republica Moldova. Foto: Misiunea Socială Diaconia

Cu produsele din campanie sunt ajutați vârstnicii singuri și familiile vulnerabile social. Sloganul campaniei este: „Donația ta poate umple farfuria unui flămând!”

În această perioadă, Misiunea Socială Diaconia a relatat mărturiile mai multor beneficiari vârstnici ai Cantinei Sociale Mobile „Aproape de aproapele”, care redistribuie periodic produsele alimentare colectate sub formă de hrană caldă.

Unul dintre beneficiari, Vasile, în vârstă de 74 de ani, fost șofer, a spus că nu și-a imaginat niciodată că va ajunge la bătrânețe să depindă de hrana gratuită oferită de o cantină socială.

Altă doamnă, Irina, fostă profesoară, a povestit cât de greu este să se descurce cu banii din pensie, cheltuiți în principal pentru medicamente și pentru îngrijirea soțului imobilizat la pat.

Produsele alimentare colectate prin Campania Masa Bucuriei sunt redistribuite pe parcursul anului sub formă de hrană caldă care ajunge la persoane vulnerabile social – mai ales vârstnici. Foto: Misiunea Socială Diaconia

În 2023, colecta s-a desfăşurat în 120 de magazine din 21 de localități, fiind donate și redistribuite în scop caritabil peste 39 de tone de produse alimentare.

Cei care vor să sprijine proiectul ca voluntari se pot înregistra aici. Donațiile financiare în sprijinul cauzei pot fi realizate și online. Cu 20 lei moldovenești (puțin peste 5 lei românești), poate fi asigurat un prânz cald pentru un beneficiar al cantinelor sociale.


Campania, ajunsă la 15-a ediție, este realizată în prezent în cadrul proiectului Parteneriate pentru servicii de cantină socială, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de Keystone Moldova, AO CONCORDIA Proiecte Sociale Moldova și Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, în parteneriat cu Banca de Alimente și rețele de magazine.

Foto credit: Misiunea Socială Diaconia

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente