IPS Teofan a slujit în biserica pe care a construit-o un tânăr paroh cu șapte copii

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a oficiat duminică Sf. Liturghie în noua biserică a parohiei ieșene Curagău, un sat de 38 de familii unde slujește un tânăr paroh cu șapte copii. La final, părintele mitropolit a oficiat Botezul celui de al șaptelea copil al familiei.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a vorbit despre lupta cu patimile și exemplul pe care ni-l pune înainte Sf. Maria Egipteanca.

„Lupta pe care a dus-o Sfânta Maria Egipteanca este și lupta noastră, lupta patimilor din noi. Dacă este gând de desfrânare, se cuvine a stărui în post și rugăciune. Dacă avem slavă deșartă – și cine nu are gândul de mândrie în el însuși? – se cuvine să alergăm la taina cugetării celei smerite, prin care omul se curăță de această mare patimă, această dependență, aceasta adicție, și anume patima iubirii celei deșarte”, a spus părintele mitropolit.

IPS Teofan a slujit duminică, 21 aprilie 2024, în noua biserica a Parohiei Curagău, jud. Iași, construită de un tânăr paroh cu șapte copii. Foto: Doxologia.ro / Flavius Popa

„Un părinte din Pateric ne spune că este necesară haina blândeții pe care s-o îmbrăcăm, pentru că, în blândețe, spune el, se topește toată puterea stăpânitorului acestui veac.”

După Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan l-a botezat pe Teodor, al șaptelea copil al Părintelui Paroh Dragoș Bălinișteanu și al preotesei Daniela Bălinișteanu.

De asemenea, parohul a fost hirotesit iconom stavrofor, în semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară din comunitatea parohială, precum și pentru munca depusă în cadrul Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor (Pro Vita Iași) între anii 2014-2022.

La slujire au mai participat Părintele Radu Brînză, coordonatorul Pro Vita Iași, și Părintele Stephen Holley, american convertit la Ortodoxie și care slujește în Arhiepiscopia Iașilor.

Noua Biserică „Sf. Ioan Botezătorul” din Curagău, jud. Iași. Foto: Doxologia.ro / Flavius Popa

Lucrările la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Curagău, comuna Comarna, jud. Iași, sunt coordonate de parohul comunității. Sfântul lăcaș este deja inima satului, deoarece parohia desfășoară numeroase activități pentru tineri.

Foto credit: Doxologia.ro / Flavius Popa

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente