Fotografie impresionantă cu chipul Mântuitorului, după amplasarea în turla Catedralei Naționale

O nouă fotografie cu reprezentarea „Hristos Pantocrator” din turla Catedralei Naționale impresionează urmăritorii conturilor de socializare ale lăcașului de cult. Icoana a fost amplasată în februarie în cel mai înalt punct din catedrală.

În Duminica Ortodoxiei, Patriarhul Daniel a făcut referire la opera realizată de pictorul Daniel Codrescu și soția sa, Alina. Preafericirea Sa a subliniat că este „cel mai recent chip realizat la Catedrala Națională și poate și cel mai frumos” și a spus că reprezentarea unică este un rezultat al conlucrării, inspirată din mai multe icoane bizantine.

Fotografia postată pe paginile Catedralei Naționale a strâns zeci de distribuiri și comentarii pozitive: „Cât de frumos e Pantocratorul!”, scrie un urmăritor. „O capodoperă! Cromatică foarte frumoasă și sobră”, apreciază altcineva.

„Transmite și iubirea și smerenia și atotputernicia lui Dumnezeu în același timp”, a subliniat altcineva.

Donează pentru chipul sfântului care te ocrotește

Tot în Duminica Ortodoxiei, zi în care se rememorează biruința dreptei credințe în fața ereziei iconoclaste, Patriarhul României i-a îndemnat pe credincioși să contribuie financiar la lucrările de pictură:

„Vă îndemnăm să contribuiți, cât poate fiecare, mai ales pentru pictarea chipului sfântului al cărui nume îl purtați”, a recomandat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Pictura în mozaic a Catedralei Naționale urmează linia consacrată în Biserică dar are unele specificități. Se dorește ca întregul registru să nu fie o simeză cu mai multe icoane lipite una lângă alta, ci „toată catedrala să fie o mare icoană”, a explicat Daniel Codrescu.


Vezi și alte detalii pe care nu le știai despre pictura Catedralei Naționale, proiect unicat.

Află cum poți contribui la pictură, pe site-ul pictamcatedrala.ro.

Foto credit: Catedrala Națională


Știri recente

LIVE: Hramul istoric al Catedralei Patriarhale

Catedrala Patriarhală din București își serbează hramul istoric marți, de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena. Sfânta Liturghie este oficiată la altarul exterior începând cu ora 09:15 de Arhiepiscopul Nifon al Târgoviștei – Mitropolit onorific…

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…