PS Timotei la Parohia Otopeni: Sf. Dimitrie ne amintește că în urmă cu 250 de ani a venit să fie rugător pentru noi

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat sâmbătă Taina Sfântului Maslu la Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Otopeni. „Acum ne amintește tuturor că în urmă cu 250 de ani el a venit să fie rugător pentru noi”, a spus Preasfinția Sa despre aducerea moaștelor Sfântului Dimitrie cel Nou la București.

Pelerinajul istoric cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou în Protoieria Ilfov Nord s-a încheiat în Parohia Otopeni cu oficierea Tainei Sfântului Maslu.

În predica rostită, Episcopul vicar Timotei Prahoveanul al Arhiepiscopiei Bucureștilor a amintit pelerinajele cu moaștele Sfântului Dimitrie făcute la vreme de încercare.

„Sfântului Cuvios Dimitrie a ajuns aproape de locul acesta, într-o parohie învecinată, în timpul unei cumplite secete din anul 1946. Nu plouase de multă vreme și oamenii cereau patriarhului de atunci, Nicodim Munteanu, să dea binecuvântare pentru ca moaștele Cuviosului Dimitrie să aducă binecuvântare și au ajuns până în Parohia Căciulați din apropiere”.

„Vor fi trecut și atunci ca și acum prin Otopeni. Noi nu putem înțelege în mod de plin cât de importantă este o astfel de binecuvântare. Ea însă se resimte în viața celor care îl caută pe Dumnezeu și care înțeleg lucrurile acestea dincolo de tumultul acesta care nu ne mai îngăduie să privim și să gândim la cele înalte”.

Îndemn la apropierea de Dumnezeu

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a evidențiat că „Sfântul cuvios Dimitrie cel Nou poposește aici pentru a ne aminti calea pe care a călătorit El, o cale foarte aproape de Dumnezeu, care i-a dus bucurii negrăite pe care ni le propune, ni le recomandă și nouă”.

„Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou ne îndeamnă și pe noi la apropiere de Dumnezeu. De aceea să-i cerem noi și dumneavoastră împreună ajutorul pe care El și toți Sfinții îl oferă celor care își îndreaptă gândurile, rugăciunea, năzuințele către ei”.

„Ne rugăm ca să fie binecuvântată localitatea aceasta, parohia, oamenii buni, oamenii care îl iubesc pe Dumnezeu și care privesc și alături, către aproapele lor”, a spus ierarhul la finalul predicii.

Pelerinajul cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou continuă duminică în parohiile, mănăstirile și Spitalul „Sf. Sava” din Protoierie Ilfov Sud.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente