Mănăstirea Godoncourt: Despre adicții cu un preot alcoolic abstinent care ajută dependenții

Părintele Liviu Burlacu, fost alcoolic care este abstinent de peste 17 ani, va participa la unul dintre evenimentele dedicate adicției de Mănăstirea Godoncourt din Franța.

Prima întâlnire va avea loc la mănăstirea în 18 februarie 2024, cu participare fizică, iar tema discuției va fi dependența de alcool. A doua întâlnire, din 1 martie 2024, va beneficia de participarea Părintelui Liviu Burlacu și se va desfășura online.

Preotul, care este director de programe la Centrul Rezidențial și de Zi „Izvorul Tămăduirii” din Bacău, coordonează programe complexe de tratare a dependențelor și va răspunde la întrebările participanților referitoare la diverse tipuri de adicție.

„În momentul în care omul se simte însingurat, rușinat, vinovat, slab, introvertit, mincinos, deja are toate semnele sau condițiile de a deveni dependent , de alcool, de nicotină, de cafea, de drog, de sex, de pornografie, de muncă”, spunea părintele Liviu Burlacu într-un interviu din 2022.

„Undeva, conflictul interior între ceea ce sunt și imaginea pe care o livrează lumii, fiindcă toți vor să pară deștepți, harnici, bogați, va exploda. Iar substanțele, alcoolul, medicamentele, nicotina sunt zonele pe unde poate apărea supapa care eliberează tensiunea interioară.”

„Abstinența, recuperarea, renunțarea definitivă la alcool este un proces destul de îndelungat și se produce prin metabolizarea bolii, adică asumarea dependenței, a bolii, cu toate consecințele ei, și emoțional, și spiritual, și fizic”, explica preotul cu același prilej.


Până în 2022, în 11 ani de existență, la Centrul Rezidențial și de Zi „Izvorul Tămăduirii” se trataseră de dependențe aproximativ 7000 de persoane. Aceștia participă de obicei la un program de 100 de zile care include servicii acreditate.

Majoritatea, aproximativ 80%, au reușit să rămână abstinenți. Dar, pentru aceasta, au avut nevoie să fie extrem de sinceri cu ei înșiși, spune Părintele Liviu Burlacu.

Foto credit: Freepik

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente