Pr. Liviu Burlacu, coordonator centru de terapie dependențe: Ne-au trecut zeci de mii de oameni prin mâini. 80 %, rata de reuşită

Părintele Liviu Burlacu, coordonatorul unui centru destinat terapiei dependențelor, a explicat într-un material realizat de Libertatea cum se pot schimba în bine vieţile oamenilor afectaţi de adicţii, care trec pragul centrului.

Centrul rezidențial „Izvorul Tămăduirii”, dedicat tratamentului dependențelor de alcool și alte droguri, funcţionează în localitatea băcăuană Bogdan Vodă din anul 2019.

Centrul a fost deschis în cadrul Asociației Socio-Medicale „Siloam” Mănăstirea Bunavestire – Tisa Silvestri și reprezintă o încununare, ca treaptă superioară de tratament/terapie a dependențelor de alcool și alte droguri, a activităților deja desfășurate în cadrul Centrului de zi „Izvorul Tămăduirii” al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, încă din anul 2011 și care sunt licențiate/acreditate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

„În jur de cinci şedinţe zilnice de terapie cu specialiştii centrului – psihologi, adictologi, psihiatri – are în program fiecare beneficiar. După 7-8 săptămâni de şedere, oamenii pleacă de aici ca oameni liberi, capabili să-şi înfrunte demonii şi să ducă un alt fel de viaţă”.

„Cam 80 la sută e procentul de reuşită la noi. Oamenii nu recad în dependenţă. Şi ne-au trecut mii, zeci de mii de oameni prin mâini, din 2011 până acum. Şi la noi, locurile sunt mereu ocupate. Suntem mereu plini”.

„Cererile sunt multe, şi din afara judeţului, pentru că astfel de centre sunt foarte puţine în România. Cam jumătate dintre cei internaţi sunt alcoolici, cam un sfert, dependenţi de droguri şi un sfert, dependenţi de medicamente, mâncare, jocuri de noroc”, a explicat Părintele Liviu Burlacu.

Articolul integral, aici.

Foto credit: Facebook / Centrul Izvorul Tămăduirii Bacău

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente