Studenții secțiilor de asistență socială au colindat la Penitenciarul Iași

Studenții secțiilor de asistență socială de la Facultățile de Teologie și Filosofie ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” i-au colindat săptămâna trecută pe deținuții de la Penitenciarul Iași.

Studenții s-au întâlnit cu persoanele încarcerate în regim deschis și semideschis, precum și cu o parte dintre cele aflate în cadrul secției de maximă siguranță, oferindu-le astfel și daruri.

Vizita a fost organizată în cadrul proiectului „Bucuria Crăciunului în mediul corecțional”, organizată de cele două instituții de învățământ superior din Iași.

„Atmosfera care a guvernat pe parcursul activității a fost una de emoție și bucurie, de acceptare și iubire, bucuria sărbătorii reușind să se strecoare în inimile tuturor, lucru care s-a putut citi pe chipurile luminoase ale tuturor participanților”, a menționat Lazanu Magdalena, studentă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași.

Activitatea, din 14 decembrie, a fost organizată prin parteneriatul de 12 ani dintre Facultatea de Filosofie și Științe Socio-Politice din Iași și instituția de corecție.

„A fost ceva inedit pentru mine”, a afirmat monahia Lavrentia, studentă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, „a fost o bucurie să vestim Nașterea Domnului Iisus Hristos și în penitenciar și pentru această categorie de persoane aflată în nevoie”, a adăugat în continuare.

Foto credit: Penitenciarul Iași

Comentarii Facebook


Știri recente