Comunitatea românească din Rochefort are o nouă biserică: Lăcașul de cult a fost binecuvântat de PS Marc Nemțeanul

Episcopul vicar Marc Nemțeanul al Arhiepiscopiei Ortodoxe române a Europei Occidentale a binecuvântat duminică lucrările realizate la noul lăcaș de cult al parohiei „Sfântul Gheorghe” și „Sfântul Eutropie” din Rochefort, Franța.

Clădirea închiriată este o capelă dezafectată în urmă cu 60 de ani care a aparținut  unei congregații catolice.

Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul a oficiat duminică prima Sfântă Liturghie în lăcașul de cult al comunității românești.

„În acest demers de însușire a bisericii au fost eforturi multe pentru fiecare dintre voi, au fost multe îndoieli, îngrijorări și multe riscuri, dar părintele Paul și doamna preoteasă și-au asumat aceste riscuri pentru a forma comunitatea din care faceți parte. Aici este sufletul vostru și împreună i-ați adus lui Hristos, Biserică sfințită”, a spus Preasfinția Sa în predica de la Sfânta Liturghie, conform Trinitas TV.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că a rânduit aceste lucruri în ciuda speranței noastre și a posibilităților noastre. Vom continua prima etapă a șantierului, de restaurare a acestei biserici și vom trece la următoarele, printre care se află aducerea unui iconostas care este deja în lucru”, a declarat Preotul Paul pentru sursa citată.

Biserica a fost închiriată anul trecut de la autoritățile locale din Rochefort pe o perioadă de 99 de ani.

Corul Bisericii „Sfântul Iosif” și „Sfântul Ioan de San Francisco” din Bordeaux a susținut un concert de colinde la finalul slujbei.

Foto credit: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente