Cea mai veche parohie românească din Italia a aniversat 48 de ani de la înfiinţare

Parohia românească „Pogorârea Sfântului Duh” din Milano a aniversat duminică prin rugăciune 48 de ani de la înfiinţare.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Italiei.

În cuvântul rostit, Părintele Episcop a precizat că „în Predica de pe Munte descoperim învățăturile care ne conduc la desăvârșire, Domnul îndemnându-ne să devenim lumina lumii și sarea pământului, descoperindu-ne și învățându-ne ce este iubirea și cum să ne iubim unul pe altul, întrucât dragostea de aproapele, cu precădere față de vrăjmași, este piatra de poticnire a creștinului”.

Scurt istoric

În ziua de 16 martie 1975, PS Episcop Antonie Ploieșteanul, vicar patriarhal, participă la Sfânta Liturghie a Comunităţii din cetatea Sfântului Ambrozie și informează că Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, în ședinţa sa din 11 martie 1975, a luat act de înfiinţarea parohiei. Parohia a fost recunoscută oficial în 1 octombrie 1975.

Activitatea parohiei s-a desfășurat până la data de 14 aprilie 1996 pe lângă biserica din via Giorgio Giulini, având contract de închiriere. După data respectivă, sediul a fost transferat pe lângă biserica „Santa Maria della Vittoria” din via De Amicis 13, pusă la dispoziţie de Biserica Catolică Ambroziană.

Foto credit: Episcopia Italiei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente