Principesa Sofia a României l-a vizitat pe Mitropolitul Petru al Basarabiei

Principesa Sofia a României s-a întâlnit luni cu Părintele Mitropolit Petru la Centrul Eparhial din Chișinău.

Alteța Sa Regală a fost însoțită de Excelența Sa Cristian-Leon Ţurcanu, Ambasadorul României în Republica Moldova, iar Mitropolitul Basarabiei a fost însoțit din Pr.  Constantin Olariu și de Arhid. Maxim Sturza, consilieri eparhiali.

Arhid. Maxim Sturza a prezentat cele mai importante proiecte în desfășurare ale Mitropoliei și inițiativele care vor fi realizate cu sprijinul autorităților de la București.

Principesa Sofia s-a arătat profund interesată și impresionată de opera social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române în Basarabia.

La final, Părintele Mitropolit Petru i-a mulțumit Alteței Sale Regale pentru vizită și i-a dăruit o icoană argintată a Maicii Domnului, ocrotitoarea și mijlocitoarea tuturor creștinilor.

La rândul său, Principesa Sofia i-a oferit înaltului ierarh albumul „Mănăstirea Română: Sărbătorind Comunitățile Spirituale ale României”, care include fotografii realizate de Alteța Sa Regală.

„Această întâlnire subliniază legătura solidă dintre Casa Regală a României și Biserica Ortodoxă Română din Basarabia, două instituții care au un rol crucial în consolidarea unității identitare și spirituale”, se transmite pe site-ul eparhial.

Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României. S-a născut la Atena, în 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC.

Ca vicepreședintă a Fundaţiei Regale Margareta a României, Principesa Sofia a avut un rol esenţial în identificarea unor proiecte de mare importanţă, în campanii de strângere de fonduri pe întreg teritoriul Statelor Unite și în organizarea ajutoarelor umanitare.

Vezi și:

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…