O parohie din Spania își cumpără propriul spațiu liturgic cu ajutorul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Parohia Ortodoxă Română din Boadilla del Monte și Brunete, Spania, va cumpăra spațiul închiriat în care își desfășoară în prezent activitățile liturgice. Aceasta se va realiza cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni al Guvernului României.

Comunitatea se adună, începând din 2017, într-un spațiu de 230 de metri pătrați pe care l-a modernizat complet încă din acel an: schimbarea solului, schimbarea sistemului electric, placarea cu rigips a pereților laterali și cu rigips ignifug a tavanului.

Spațiul deține două toalete, o cameră de spovedit, o mini bucătărie și o suprafață generoasă alocată slujbelor.

Primăria din Brunete a acordat licența de funcționare ca centru religios, ceea ce înseamnă că s-au respectat toate standardele tehnice și de calitate, transmite Părintele Paroh Flavius Sebastian Sava.

Foto credit: Facebook / Parohia Ortodoxa Brunete si Boadilla del Monte

Este o realizare importantă, având în vedere că, pentru majoritatea bisericilor din Comunitatea de Madrid, cea mai mare problemă rămâne cea a chiriei și a spațiilor – fără licență sau cu suprafață insuficientă pentru numărul mare de credincioși din comunitate.

Având un spațiu generos, comunitatea va putea organiza evenimente de promovare a identității românești.

Contractul de vânzare-cumpărare urmează să fie semnat și autentificat.

Hramurile parohiei ortodoxe române din Boadilla del Monte și Brunete sunt „Sfântul Proroc Zaharia” și „Dreapta Elisabeta”.

Contact

Telefon: 0034 643 184 212
E-mail: [email protected]

Foto credit: Facebook / Parohia Ortodoxa Brunete si Boadilla del Monte

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente