Italia: Preotul Doru Fuciu a fost condus pe ultimul drum

Părintele Doru Fuciu, preotul Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Cremona, Italia, a fost condus marți pe ultimul drum.

Sfânta Liturghie și slujba de înmormântare au fost oficiate în biserica din Cremona de Episcopul Siluan al Italiei și de Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania al Episcopiei Italiei împreună cu un sobor de preoți.

Preasfințitul Părinte Siluan a rostit un cuvânt despre lucrarea pastorală rodnică desfășurată timp de 20 de ani de Părintele Doru Fuciu ca preot al parohiei din Cremona.

Părintel Doru Fuciu a fost înmormântat în cimitirul comunal al orașului Cremona.


Pr. Doru Fuciu s-a născut în orașul Victoria, județul Brașov, pe 30 August 1970. A absolvit școala generală și liceul în orașul natal, urmând ulterior cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă de la Sibiu, obținând licența în teologie pastorală, în anul 1996.

S-a căsătorit în anul 1999, la Victoria, cu viitoarea preoteasă Viorica Mândrea (devenită Fuciu). În același an, s-a stabilit în Italia, la Roma, unde Mitropolitul Iosif l-a hirotesit citeț și ulterior ipodiacon, pe seama parohiei „Sf. Ioan Casian”.

În anul 2001 a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci” din Torino (II), iar ulterior, preot de către Episcopul Siluan al Italiei, pe seama Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Cremona, proaspăt înființată. În anul 2009 s-a născut Teofana, unica fiică a doamnei preotese Viorica și a Pr. Doru.

În anul 2013, Preotul Doru Fuciu și comunitatea parohială a cumpărat o biserică catolică, în orașul Cremona, care va fi ulterior reamenajată în totalitate, conform tradiției ortodoxe.

În anul 2016, lăcașul de cult a fost sfințit de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale împreună cu Mitropolitul Laurențiu al Ardealului, Episcopul Visarion al Tulcii și cu Episcopul Siluan al Italiei.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente