Copiii cu părinți plecați în străinătate vor fi susținuți printr-o nouă lege

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de promulgare a completărilor aduse Legii 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, informează administrația prezidențială.

Articolele adăugate în legea din 2004 prevăd ca instituțiile abilitate pentru protecția copilului să poată „iniţia proiecte destinate copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și persoanelor care se ocupă de creșterea și îngrijirea lor pe perioada absenței părinților”, se arată în alineatul 2 al articolului 106 din legea promulgată.

Copiii cu părinți în străinătate pot beneficia de suport educațional și psihologic, evaluare, consiliere vocațională, rechizite, burse și decontări ale transportului.

Legea aprobată vizează și persoanele care îngrijesc copiii părinților plecați în străinătate. Cei care îi îngrijesc pe acești copii pot beneficia de programe de educaţie parentală și consiliere.

Pentru punerea în aplicare a noilor completări legislative, instituțiile centrale și locale pot folosi fonduri din bugetul local sau pot solicita fonduri europene.

Citește documentul aprobat aici!

Sursă foto: idriceanu.com

Comentarii Facebook


Știri recente