Facultatea de Teologie din Iași organizează concurs de admitere pentru specializarea Artă Sacră

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va organiza un concurs de admitere pentru specializarea Artă Sacră.

Competiţia se va desfăşura în perioada 10-15 iulie, în baza unui concurs de dosare, iar media va fi calculată după notele de la Bacalaureat.

Selecţia candidaţilor va avea loc în perioada 17-22 iulie.

Absolvenții studiilor de licenţă ai acestei specializări, dar și ai altor domenii de licență pot urma cursurile de master „Arta sacră în patrimoniul cultural”, în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Informaţii despre direcţiile de dezvoltare, respectiv, oportunităţile după finalizarea studiilor, sunt disponibile aici.

Înființată în anul 1993, sub denumirea de Conservare- Restaurare, specializarea Arta Sacră a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi a primit acreditarea încă din anul 2002.

Conform Hotărârii Consiliului ARACIS din data de 25.05.2023 specializarea a primit menținerea acreditării pe domeniul Arte Vizuale pentru următorii cinci ani. Specializarea dispune de spaţii şi dotări pentru activitatea didactică şi de cercetare, laboratoare, ateliere de pictură şi un laborator de informatică. Facultatea dispune de două biblioteci proprii (Biblioteca Ecumenică şi Biblioteca „Studium”), având peste 150.000 de volume.

Foto credit: uaic.ro

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente