Episcopul Siluan al Ungariei a slujit la Mișcolț cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ilarion

Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, a slujit duminică la Mişcolţ cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ilarion, conducătorul Eparhiei Ortodoxe Maghiare din Ungaria, la invitaţia acestuia din urmă.

La Sfânta Liturghie oficiată de cei doi ierarhi la biserica „Sfânta Treime” din Mişcolţ a slujit şi Înaltpreasfințitul Părinte Juraj Stransky, Arhiepiscop de Michalovce și Košițe, din Slovacia. 

IPS Ilarion le-a mulțumit credincioșilor și invitaților pentru participarea la această slujire arhierească comună, care în acest an a fost marcată de comuniune interortodoxă, prin împreuna slujire a ierarhilor și clericilor din alte Biserici ortodoxe surori.

La rândul său, Preasfințitul Părinte Siluan a mulțumit pentru invitație și împreună slujire, cât și pentru binecuvântarea de a putea sluji împreună cu clericii din Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria și clerici de la Mișcolț, în 28 iunie, când se vor împlini exact 150 de ani de la trecerea în veșnicie a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna. 

Biserica a fost ridicată între anii 1785-1806, de macedoromâni, între care se numără și înaintașii Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, adică Anastasiu Mihail Muciu, bunicul dinspre mamă și Evreta Şaguna, bunicul dinspre tată, cel care a dăruit și Masa Sfântului Altar.

În Mișcolț s-a născut și Sfântul Andrei Șaguna, în 20 decembrie 1808, fiind botezat în această biserică, cu numele de Anastasie și tot aici a făcut și primele clase de școală.

Foto credit: Episcopia Ungariei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente