Studenţi de la Academia de Poliţie din Bucureşti au donat sânge în campania Patriarhiei „Donează sânge, salvează o viaţă!”

Studenţii de la Masterul Profesional din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti au donat miercuri sânge în campania Patriarhiei Române „Donează sânge, salvează o viață!”.

„În medie, este nevoie de 500.000 de unităţi anual, în România. În Bucureşti, necesarul zilnic este de 1000 de unităţi. Iar anul trecut doar 66% din cerere a fost acoperită. Nu există substitut pentru sângele uman”, a declarat pentru Basilica.ro Constantin Jiga, voluntar al Paraclisului Catedralei Naţionale.

„Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale, coordonaţi de Arhim. Ciprian Grădinaru, au asigurat necesarul de produse necesare înainte şi după actul medical, precum apă, sucuri, cafea, gustări dulci. De asemenea, ei s-au ocupat de bunul mers al acţiunii de donare de sânge”, a mai precizat Constantin Jiga.

Din 2013 şi până acum s-au derulat peste 29 de acțiuni de donare la care au participat peste 40.000 de donatori fideli și s-au recoltat aproximativ 22.260 de litri de sânge.

Numai în anul 2022 s-au colectat aproximativ 1.730 litri de sânge.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente