Ziua Protecției Civile a fost sărbătorită la Alba Iulia

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei a participat marți la activitățile speciale organizate de către ISU Alba cu ocazia Zilei Protecției Civile.

Evenimentul de la Alba Iulia a constat în celebrarea împlinirii a 90 de ani de la înființarea Protecției Civile.

Ierarhul a participat la activitățile organizate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Unirea” al județului Alba începând cu ora 14.

Această structură este subordonată Ministerului Afacerilor Interne și totodată aflată sub conducerea Colonelului Ovidiu Nicolae Costea.

Pentru celebrarea acestei zile a avut loc o ceremonie militară care a marcat atât celebrarea Zilei Protecției Civile, cât și depunerea jurământului militar de către personalul nou încadrat.

Înaltpreasfinția Sa a oficiat serviciul religios în vederea sacralizării jurământului militar, iar la final a rostit un cuvânt duhovnicesc.

„Drapelul în fața căruia se depune jurământul ne amintește de bravura înaintașilor noștri și este o mărturie a străduinței și a luptei lor pentru libertatea, unitatea și demnitatea poporului român”, a spus ierarhul.

„Jurământul depus sub drapel vă obligă să fiți curajoși, viteji și chibzuiți în toate, ridicându-vă întotdeauna deasupra ezitărilor și intereselor personale”, a mai precizat IPS Irineu.

De asemenea, din programul activităților desfășurate în cadrul aceluiași eveniment amintim expoziția de tehnică de intervenție, avansările în grad și trecerile în rezervă.

Activitățile ISU Alba se vor desfășura până în data de 4 martie, cu scopul informării preventive și a pregătirii cetățenilor.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente