Mesajul Patriarhului României la sărbătoarea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al Aviației Române

Cu prilejul sărbătorii Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al Aviației Române și al Forțelor Aeriene, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de prețuire și binecuvântare Domnului Gabriel Oprea, Ministrul Apărării Naționale:

Domniei Sale,

Domnului GABRIEL OPREA,

Ministrul Apărării Naționale.

Stimate Domnule Ministru,

Cu deosebită bucurie, transmitem mesajul nostru de prețuire și binecuvântare cu prilejul sărbătorii Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al Aviației Române și al Forțelor Aeriene.

În rugăciunile ei Biserica Ortodoxă Română se roagă zilnic pentru toți „cei ce călătoresc prin aer„, deopotrivă piloți militari sau civili, pasageri sau personal de bord, dar și pentru „iubitoarea de Hristos armată” și dorește ca împreună cu aceasta să contribuie la păstrarea integrității României și demnității poporului român, să comemoreze jertfa celor ce au luptat de-a lungul istoriei pentru aceste mărețe idealuri și să promoveze pacea și înțelegerea între popoare.

Aflați în slujba aproapelui, toți piloții și slujitorii înălțimilor, care străbat sau apără văzduhul țării noastre cu mult curaj și dăruire față de semeni se bucură astăzi de prețuire și recunoștință pentru misiunea lor dificilă.

Totodată, adresăm un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească familiilor, prietenilor sau colegilor piloților aviației române care și-au pierdut viața în timpul misiunii lor. Obișnuiți mereu să zboare în văzduh, sufletele lor s-au înălțat la Dumnezeu, Căruia ne rugăm să le dăruiască mântuire și odihnă veșnică.

Deși programul prestabilit la Patriarhie nu ne permite să fim de față la manifestările organizate de Ministerul Apărării Naționale cu acest prilej, totuși suntem spiritual alături de Domnia Voastră, de venerabilii veterani de război, de toți militarii în rezervă și de toți ofițerii, maiștrii militari și soldații Aviației Române și ai Forțelor Aeriene.

Cu prețuire și binecuvântare,

â€DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente