La 327 ani de la sfințire, Mănăstirea Sinaia și-a reinaugurat parcul. PS Varlaam, prezent la eveniment

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a slujit luni la hramul Mănăstirii Sinaia. Evenimentul a inclus aniversarea a 327 de ani de la sfințirea așezământului monahal și reinaugurarea parcului mănăstirii.

Biserica veche a Mănăstirii Sinaia poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a binecuvântat lucrările realizate în ultimii ani la Parcul Mănăstirii Sinaia. La eveniment a fost prezent primarul orașului, Vlad Oprea.

Preasfințitul Părinte Varlaam a spus că parcurile pot fi o amintire a grădinii raiului, făcând referire la lucrarea „Nostalgia Paradisului” a lui Nichifor Crainic.

„Adeseori când intrăm într-un parc exclamăm: Aici este frumos ca în rai. Bisericile și mănăstirile au promovat această cultură a grădinii sau a parcului ca loc al întâlnirii lui Dumnezeu cu oamenii”, a spus PS Varlaam amintind cum este descrisă în Cartea Facerii viața primilor oameni în rai.

În timpul regimului comunist, Parcul Mănăstirii Sinaia a fost închis de autoritățile statului. Odată cu redeschiderea acestuia, după 60 de ani, în parc va fi construit un altar de vară.

Mănăstirea Sinaia a fost sfințită în data de 15 august 1695 de Mitropolitul Teodosie al Țării Româmești. La eveniment a luat parte și ctitorul așezământului, Spătarul Mihail Cantacuzino.


Sursă foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…