La 327 ani de la sfințire, Mănăstirea Sinaia și-a reinaugurat parcul. PS Varlaam, prezent la eveniment

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a slujit luni la hramul Mănăstirii Sinaia. Evenimentul a inclus aniversarea a 327 de ani de la sfințirea așezământului monahal și reinaugurarea parcului mănăstirii.

Biserica veche a Mănăstirii Sinaia poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a binecuvântat lucrările realizate în ultimii ani la Parcul Mănăstirii Sinaia. La eveniment a fost prezent primarul orașului, Vlad Oprea.

Preasfințitul Părinte Varlaam a spus că parcurile pot fi o amintire a grădinii raiului, făcând referire la lucrarea „Nostalgia Paradisului” a lui Nichifor Crainic.

„Adeseori când intrăm într-un parc exclamăm: Aici este frumos ca în rai. Bisericile și mănăstirile au promovat această cultură a grădinii sau a parcului ca loc al întâlnirii lui Dumnezeu cu oamenii”, a spus PS Varlaam amintind cum este descrisă în Cartea Facerii viața primilor oameni în rai.

În timpul regimului comunist, Parcul Mănăstirii Sinaia a fost închis de autoritățile statului. Odată cu redeschiderea acestuia, după 60 de ani, în parc va fi construit un altar de vară.

Mănăstirea Sinaia a fost sfințită în data de 15 august 1695 de Mitropolitul Teodosie al Țării Româmești. La eveniment a luat parte și ctitorul așezământului, Spătarul Mihail Cantacuzino.


Sursă foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente