Program de pastorație pentru deținuți la Saint Vladimir’s Seminary

Programul este condus de părintele Nicolas Solak și se adresează studenților teologi din cadrul instituției aflați în primul an de master, după cum ne informează săptămânalul Lumina de Duminică. Părintele Solak a lucrat anterior hirotonirii sale pentru o perioadă de zece ani ca specialist în clinici de dezintoxicare.

‘Am folosit propriile resurse științifice dobândite în perioada respectivă și am discutat cu studenții teologi despre asemănările și deosebirile existente între studiul biblic din parohii și cel care poate fi desfășurat într-o închisoare securizată. În continuare am dezbătut elemente de bază ale consilierii: ascultarea activă și empatia.’ În toamna anului trecut, 17 masteranzi au vizitat penitenciarul din Westchester, unde se află persoane cu condamnări mai mici de un an. Au existat șase vizite la penitenciar în total, urmate de șase seminarii petrecute în campusul universitar. Vizitele la penitenciar constau în formarea de grupuri de studii asupra textului Sfintei Scripturi formate atât din masteranzi, cât și deținuți.

Părintele Nicholas Solak afirmă: ‘Misiunea efectuată în închisori reprezintă o parte din viața parohială de astăzi. Multe dintre parohiile noastre sunt localizate în apropierea penitenciarelor și închisorilor, iar unele dintre ele sunt foarte mari ca dimensiuni și cuprind numeroși deținuți. În plus, mulți dintre credincioșii noștri lucrează în instituții corecționale sau cunosc persoane aflate în nevoie din acest punct de vedere. De aceea, este necesar ca studenții noștri să primească o introducere în privința pastorației deținuților înainte de a fi hirotoniți’.

Comentarii Facebook


Știri recente