Jucăriile colectate de eparhia Sucevei sunt distribuite copiilor refugiați. Sprijinul eparhiei continuă (FOTO)

Toți copiii care intră în România prin Vama Siret primesc câte o jucărie. Inițiativa aparține Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care continuă să le ofere mai multe tipuri de sprijin concret refugiaților din Ucraina.

Cu ajutorul autorităților, al altor clerici și al multor oameni de bine, în noaptea de sâmbătă spre duminică, preoții voluntari din eparhie au pus la dispoziția refugiaților mijloace de transport.

Acestea au condus aproximativ 1.000 de persoane, mai ales femei și copii, la centrele de refugiați. Acțiunea a continuat duminică, Vama Siret continuând să fie foarte aglomerată.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a pus la dispoziția refugiaților 2.100 de locuri până duminică, din care s-au ocupat 20%.

Reprezentanții eparhiei au mai distribuit alimente și produse de strictă necesitate și au oferit transport și asistență celor care au solicitat ajutor.

Clerici și membri ai organizațiilor de tineret, între care vorbitori de limbă ucraineană, au fost prezenți permanent la Vama Siret și în Gara Burdujeni – Suceava. Au oferit apă, pachete cu mâncare, cazare, jucării copiilor refugiați, dar și transport și asistență umanitară și religioasă.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a vizitat repetat punctul de frontieră Siret, la sfârșitul săptămânii, unde a vorbit cu voluntarii, mulțumindu-le și încurajându-i să stăruiască în slujirea aproapelui.

Ierarhul a mai oferit mângâiere și binecuvântare oamenilor speriați sau dezorientați care intrau în țară.

Numeroase persoane din Suceava, din alte județe și din afara României și-au manifestat intenția de a fi alături financiar, oferind cazare, transport ori diferite produse.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a inițiat, în contextul crizei umanitare a refugiaților, un program de sprijin și un comitet de intervenție format din clerici ai Centrului Eparhial, protoierei, exarhi și coordonatori de voluntari.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților face un apel către toți credincioșii de a spori rugăciunea în aceste zile tensionate.

În noaptea de duminică spre luni, eparhia, în colaborare cu autoritățile, a trimis jucării și peste graniță, împreună cu 15 tone de ajutoare umanitare.

Produsele au fost însoțite de clerici și voluntari și au fost descărcate și depozitate într-un container din vama ucraineană (Porubne). În cursul zilei de luni, autoritățile ucrainene le vor  distribui în zonele greu afectate.

Donează

Pentru susținerea acțiunilor de sprijin, se pot face donații în conturile:

Lei: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014
Euro: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110
Titular: Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților
Detalii plată: Sprijin refugiați Ucraina

Vezi și:

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente