Post mortem: Preasfințitul Părinte Gurie a fost numit cetățean de onoare al Municipiului Deva

La mai bine de trei luni de la trecerea la cele veșnice, Preasfințitul Părinte Gurie a fost numit cetățean de onoare al Municipiului Deva, în cadrul Adunării Eparhiale de joi, 27 ianuarie. Evenimentul a fost prezidat de Preasfințitul Părinte Nestor, actualul Episcop al Devei și Hunedoarei.

Lucrările Adunării Eparhiale au început prin oficierea unui Te Deum și a slujbei de pomenire pentru Preasfințitul Părinte Gurie, ctitorul și întâiul episcop al Devei și Hunedoarei.

În deschidere, Preasfințitul Părinte Nestor a evocat personalitatea excepțională a vrednicului de pomenire Episcop Gurie și a subliniat moștenirea spirituală și materială pe care a lăsat-o în urmă.

Decernarea titlului de „Cetățean de Onoare al Municipiului Deva” a avut loc la finalul Adunării Eparhiale, când primarul Municipiului Deva, Nicolae Florin Oancea, i-a înmânat PS Nestor actul de desemnare, pentru a fi așezat în sala comemorativă „Episcop Gurie Georgiu”.

Preasfințitul Părinte Gurie a trecut la cela veșnice în data de 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…