Patriarhul României a participat la ședința solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naţionale

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat miercuri după-amiază la ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului dedicată Zilei Naționale a României.

Şedinţa, condusă de vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, a început cu intonarea Imnului Naţional. Au luat cuvântul preşedinţii celor două Camere legislative, precum şi reprezentanţi ai grupurilor parlamentare.

Printre invitaţi s-au aflat deputați și senatori, miniștri, reprezentanți ai cultelor religioase, membri ai corpului diplomatic și alți invitați.


Data de 1 decembrie a fost adoptată ca Zi națională în anul 1990 și reprezintă evenimentul principal din istoria României, atunci când Marea Adunare de la Alba-Iulia a adoptat o rezoluţie prin care atesta unirea tuturor românilor din Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș cu România. Legea Unirii a fost ratificată ulterior prin decret de lege, în 11 decembrie 1918 de regele Ferdinand, fiind votată de Adunarea Deputaţilor în şedința din 29 decembrie 1919.

Vezi și Ziua Națională a României este un simbol al unității de neam și de credință

Sursă foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente