Patriarhul României a participat la ședința solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naţionale

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat miercuri după-amiază la ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului dedicată Zilei Naționale a României.

Şedinţa, condusă de vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, a început cu intonarea Imnului Naţional. Au luat cuvântul preşedinţii celor două Camere legislative, precum şi reprezentanţi ai grupurilor parlamentare.

Printre invitaţi s-au aflat deputați și senatori, miniștri, reprezentanți ai cultelor religioase, membri ai corpului diplomatic și alți invitați.


Data de 1 decembrie a fost adoptată ca Zi națională în anul 1990 și reprezintă evenimentul principal din istoria României, atunci când Marea Adunare de la Alba-Iulia a adoptat o rezoluţie prin care atesta unirea tuturor românilor din Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș cu România. Legea Unirii a fost ratificată ulterior prin decret de lege, în 11 decembrie 1918 de regele Ferdinand, fiind votată de Adunarea Deputaţilor în şedința din 29 decembrie 1919.

Vezi și Ziua Națională a României este un simbol al unității de neam și de credință

Sursă foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…