Prin milostenie omul devine chip al sfințeniei: Arhiepiscopul Varsanufie

Arhiepiscopul Varsanufie a vorbit duminică despre importanţa carităţii, virtute care îl face pe om să se asemene cu Dumnezeu. Prin milostenie, omul devine un chip al bunătăţii şi al sfințeniei, a precizat ierarhul.

„Milostenia este începutul asemănării omului cu Dumnezeu Cel milostiv. Dumnezeu este prezentat adesea ca bun și iubitor de oameni, întrucât iubirea Lui pentru om este negrăită și nemăsurată, a spus Înaltpreasfinţia Sa în cuvântul rostit duminică la Catedrala din Râmnic.

Făcând referire la textul evanghelic citit duminică, ierarhul a precizat că iubirea semenilor este un semn al apropierii de Dumnezeu.

„Comuniunea de iubire a dreptului Lazăr cu Părintele Avraam ne încredințează, de fapt, că omul poate fi apropiat de Dumnezeu dacă mai înainte a fost apropiat de semenii lui. Smerenia, răbdarea, rugăciunea și celelalte virtuți sunt cele care l-au ajutat pe Lazăr să facă primii paşi pe calea mântuirii. Statornicia în credința că Dumnezeu va răsplăti osteneala sa l-a călăuzit mai departe, până a ajuns în Împărăţia lui Dumnezeu”, a spus Arhiepiscopul Râmnicului.

Duminică a fost citită Pilda bogatului nemilostiv şi a săracului Lazăr.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…