Agerpres: Proiect editorial despre oamenii care fac fapte bune

Agenţia Naţională de Presă Agerpres a lansat la începutul lunii iunie un proiect editorial numit „Oameni şi Pasiuni”.

„Vor fi prezentate poveştile unor oameni care şi-au descoperit, dincolo de profesia aleasă, anumite pasiuni pe care le-au transformat din simple îndeletniciri în realizări menite să îi definească, în comunitatea din care ei fac parte, drept ‹oameni cu har›”, anunță Agerpres.

Primul material din serie a fost dedicat Preotului Dacian Oprea care a înființat în satul maramureşean Râpa de Jos un muzeu şi un centru cultural cu facilități pentru copii.

„Preotul ortodox din sătucul mureşean Râpa de Jos, comuna Vătava, Dacian Iustinian Oprea, în vârstă de 35 de ani, a reuşit să trezească la viaţă o comunitate mică şi izolată, în mare parte îmbătrânită, după ce a pus în valoare tradiţiile şi obiectele etnografice locale, prin întemeierea unui muzeu, şi a stimulat tinerii să revină în sat, după ce a înfiinţat un centru cultural, care oferă numeroase facilităţi pentru copii”, precizează Agerpres. Vezi materialul integral.

Al doilea articol din proiectul „Oameni și pasiuni” este dedicat lui Vlad Plăcintă – un tânăr de 35 de ani din Botoşani care şi-a dedicat întreaga activitate pentru a salva copiii cu cancer, dar şi cei cu alte afecţiuni grave. „A pus interesele copiilor bolnavi înaintea intereselor personale şi a reuşit nu doar să aducă zâmbetul pe chipurile triste, ci să salveze sute de vieţi”. Citește articolul integral.

Sursa foto: Freepik

Comentarii Facebook


Știri recente