Locuitorii din Sfântu Gheorghe primesc pământ de flori pentru colectarea selectivă a deşeurilor biodegradabile

Persoanele care locuiesc la casă, în Sfântu Gheorghe, vor primi luna aceasta, gratuit, câte un sac cu pământ de flori obţinut din deşeurile biodegradabile colectate de societatea de salubritate de la cetăţenii din municipiu, informează Agerpres.

Gestul reprezintă o mulţumire practică adresată celor care s-au implicat în colectarea selectivă a deşeurilor, dovedind grijă faţă de mediul înconjurător. Pământul pentru flori va fi distribuit de societatea TEGA începând cu data de 5 octombrie, între orele 16:00-20:00.

„TEGA colectează de mult timp separat deşeurile biodegradabile de la casele particulare din Sfântu Gheorghe, iar acestea sunt transformate în pământ pentru flori la Staţia de deşeuri din Leţ, gestionată de ECO Bihor”

„Dorim să le mulţumim pentru această atenţie, prin urmare, cu partenerii noştri de la ADI SIMD, oferim cadou fiecărei case particulare din Sfântu Gheorghe o pungă de pământ, care a fost realizată din materialele care se descompun aici”, a declarat directorul societăţii de salubritate, Máthé László.

Potrivi oficialilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (ADI SMID) – Covasna, deşeurile biodegradabile sunt mai numeroase decât cele din plastic.

Peste 50% din dintre deşeuri sunt biodegradabile şi nu PET-uri.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente