Satul Richiş i-a cucerit pe străini: „Am o viaţă mult mai bună decât în Germania”

Satul românesc Richiş a devenit o atracţie deosebită pentru turiştii străini. După ce au vizitat satul, o parte dintre ei a decis să-şi trăiască viaţa pe mai departe în această localitate.

Satul este înconjurat de dealuri şi le aminteşte străinilor stabiliţi aici de copilăria lor, potrivit Business Magazin.

Soţii Schmid din Munchen s-au stabilit aici după ce au fost convinşi de fiul lor să viziteze aşezarea rurală.

„Richiş e a două casă pentru mine. Am o viaţă bună aici cu soţia mea, mult mai bună decât în Germania”, a spus Heribert Schmid.


Satul românesc trebuie ajutat mai mult de către locuitorii oraşelor – Patriarhul României


În satul transilvănean s-au stabilit şi olandezi. Eleine şi Martin sunt primii care s-au mutat, iar prima dată au vizitat satul în anii ’90, însoţiţi fiind de nişte prieteni.

Ei le-au spus jurnaliştilor de la Business Magazin ce le place în această localitate.

„Tot ceea ce ne înconjoară, atmosfera, uitaţi-va la dealurile din jur! Natură! Şi să nu uităm ce le spunem mereu românilor: Fiţi mândri cu propria ţară! Sunt atâtea naţionalităţi care au ales să-şi ia o casă aici. Trebuie să fie ceva special la locul asta”.

Străinii care au optat pentru a locui în Richiş au inaugurat mai multe magazine, dar şi un centru infoturistic.

Alături de români şi câteva familii de saşi, la Richiş locuiesc zeci de nemţi, francezi, olandezi, italieni, elveţieni, lituanieni şi americani.

Anul omagial 2019

Pentru a atrage atenţia asupra situaţiei în care se află satul românesc, dar şi pentru a contribui la dăinuirea pe mai departe a acestuia, Patriarhia Română a declarat 2019 Anul omagial al satului românesc.

Părintele Patriarh Daniel a prezentat în repetate rânduri această situaţie dramatică în care se află satul românesc şi a prezentat adesea propuneri de îmbunătăţire concrete.

Foto credit: editiadedimineata.ro

Comentarii Facebook


Știri recente