Mesajul de Paște din Țara Sfântă: Pace durabilă în Ierusalim și în lume

Treisprezece patriarhi și conducători de comunități creștine din Ierusalim au transmis un mesaj comun cu ocazia Sfintelor Paști în care se roagă pentru pacea durabilă în lume și fac un apel la păstrarea statutului multireligios și multicultural al Ierusalimului.

Cei treisprezece lideri religioși din Ierusalim au transmis urarea lor pascală către oamenii din Țara Sfântă, din zona extinsă a Orientului Mijlociu și din întreaga lume, exprimându-și dorința ca afirmația lui Hristos că „am venit ca viață să aibă și din belșug să aibă” (Ioan 10:10) să se împlinească pe tot cuprinsul globului.

În mesajul comun, liderii religioși, inclusiv Patriarhul ortodox Teofil al III-lea al Ierusalimului și al Întregii Palestine, subliniază că, prin viața, moartea și învierea Sa, Iisus Hristos a adus o nouă creație și a restaurat toate lucrurile, implicit chipul lui Dumnezeu din oameni.

„Sărbătoarea Învierii”, au scris ei, „ne amintește că demnitatea umană trebuie respectată și cinstită”.

Indicând faptul că Ierusalimul este „o rază de speranță”, liderii spirituali îi îndeamnă pe credincioși să se roage pentru „regiunile în care există violență și suferință” și pentru femeile și copiii „care sunt supuși violenței”.

Orașul păcii și reconcilierii

Viața făgăduită de Iisus este „din belșug, nu din puținătate”, au transmis ei, adăugând că „Ierusalimul, cetatea Învierii, este o rază de speranță și de viață”.

Cetatea vieții este, de asemenea, orașul păcii și reconcilierii.

„De aceea, statutul multireligios și multicultural al Ierusalimului trebuie păstrat, iar toate credințele avraamice nu trebuie să-l considere altfel decât un oraș al păcii și liniștii”.

Violența și pacea

Liderii creștini din Ierusalim se angajează să continue rugăciunea pentru o pace dreaptă și durabilă în Ierusalim și în întreaga lume.

„Suntem fermi în rugăciunea pentru toate regiunile în care există violență și suferință, mai ales violență împotriva oamenilor nevinovați și a locașurilor de cult”.

Înălțând rugăciuni pentru toate femeile și copiii care suferă din cauza violenței și nedreptății în lume, liderii religioși din Țara Sfântă cheamă pe toți oamenii să respecte demnitatea fiecărei persoane umane și să meargă împreună spre integritatea și deplinătatea vieții.

Liderii creștini invită credincioșii din lume și din Orientul Mijlociu să fie martorii Învierii prin promovarea valorilor Domnului celui Înviat, printr-o implicare activă în viața Bisericii și a societății în ansamblul ei.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook


Știri recente