Deciziile Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice

Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice s-a întrunit în şedinţă de lucru în perioada 27- 29 noiembrie 2019, fiind prezidat de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.  

În cadrul întrunirii a fost reconsiderat statutul Exarhatului pentru Parohiile Ortodoxe de Tradiţie Rusă din Europa de Vest, încredinţând credincioşii ierarhilor care aparţin de Patriarhia Ecumenică.

De asemenea, Sfântul Sinod a aprobat propunerea Bisericii Autonome din Finlanda de a canoniza doi sfinţi autohtoni: Ioan de Valmo (1873-1958) şi Ioan de Ilomantsi (1848-1918).

Totodată, potrivit comunicatului emis de Patriarhia Ecumenică, în cadrul şedinţei sinodale a fost aprobat Statutul de organizare al Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

Foto arhivă: Nikos Manghinas / PE

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…