Au început lucrările Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii s-a întrunit marți în ședință de lucru în Cleveland, Ohio.

În deschiderea lucrărilor, ierarhii ortodocși au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Sfântul Sava din Parma.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae al celor două Americi.

Multe provocări

În cuvântul de deschidere, Arhiepiscopul Dimitrie al Americii, președintele Adunării, a făcut referire la cuvintele Sfântului Pavel: „Mi s-a deschis uşă mare spre lucru mult, dar sunt mulţi potrivnici” (1 Corinteni 16:9).

„Ușa este deschisă, dar sunt mulți potrivnici și pentru noi, multe provocări”, a spus Arhiepiscopul grec al Americii potrivit unei informări publicate pe site-ul Adunării.

„De aceea este extraordinar de important să fim împreună, să acționăm împreună, să intensificăm activitatea acestei Adunări.”

Consolidarea relațiilor

Arhiepiscopul Dimitrie și-a exprimat întristarea pentru absența episcopilor ortodocși ruși de la lucrările Adunării.

„Date fiind diversele probleme de importanță eclesiastică și geopolitică cu care se confruntă Bisericile noastre Mame, profit de această ocazie să subliniez, acum mai mult ca oricând, nevoia Adunării noastre de a ne consolida relațiile și să continuăm munca noastră esențială în slujirea credincioșilor ortodocși din această țară”, a spus marți Arhiepiscopul Dimitrie.

După aprobarea ordinii de zi și a minutelor întâlnirii de anul trecut, Arhiepiscopul Michael, trezorierul Adunării, a prezentat un raport financiar și bugetul propus, încurajând ierarhii să continue să sprijine financiar activitățile Adunării Episcopale.


Citește și Mesajul Adunării Episcopilor Canonici din SUA 2017


Secretarul Adunării Episcopilor Canonici, Mitropolitul Grigorie de Nyssa, a făcut o succintă prezentare a activităților comisiilor Adunării în anul 2018.

Frăția Creștin Ortodoxă și studenții

El a subliniat importanța Frăției Creștin Ortodoxe (Orthodox Christian Fellowship – OCF) în sprjinirea studenților din anul I în primele lor 40 de zile în campus și în angajarea lor în viața Bisericii Ortodoxe în timpul facultății.

Mitropolitul Grigorie a propus ierarhilor să încurajeze parohiile să trimită numele studenților nou înmatriculați pentru a facilita contactarea lor de către OCF.

Primirea convertiților la ortodoxie

În încheierea ședinței, Pr. Alkivadis alivas, profesor emerit de liturgică la Facultatea de Teologie Sfânta Cruce din Bookline, și Pr. John Morris au susținut prezentări pe tema botezului, mirungerii și a primirii persoanelor convertite la credință.

Cei doi oaspeți au evidențiat diversele pratici din cuprinsul jurisdicțiilor și în rândul ierarhilor din America.

Discuțiile au condus la concluzia că acest subiect trebuie cercetat suplimentar de către Adunarea Episcopilor pentru a oferi un răspuns potrivit din punct de vedere pastoral și canonic.

Lucrările celei de-a noua Adunări anuale a episcopilor ortodocși din SUA se vor încheia joi, 4 octombrie 2018.

Foto: D. Panagos / AEOC SUA

Comentarii Facebook


Știri recente