Episcopul Dionisie Erhan pomenit la Mănăstirea pe care a păstorit-o 26 ani | FOTO

Episcopul Dionisie Erhan a fost pomenit luni la Mănăstirea Suruceni, pe care a păstorit-o timp de 26 ani și unde se află trupul său neputrezit. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove împreună cu un sobor de clerici.

IPS Vladimir primit la Mănăstirea Suruceni. ©Mitropolia Chișinăului

Slujba de pomenire a fost precedată de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a fost oficiată o hirotonie.

Comemorarea a avut loc în contextul împlinirii a 75 ani de la trecerea la cele veșnice a Episcopului Dionisie Erhan.

Episcopul Dionisie Erhan

Vrednicul de pomenire Episcop Dionisie Erhan reprezintă una dintre cele mai marcante personalități eclesiastice basarabene din prima jumătate a secolului trecut. El a fost unul dintre luptătorii pentru realizarea statului național unitar român.

În timpul unor lucrări de consolidare la Mănăstirea Suruceni, în data de 10 iulie 2018 a fost descoperit trupul neputrezit al Episcopului Dionisie Erhan.

Trupul Episcopului Dionisie Erhan, neputrezit la 75 ani de la moarte. ©Mănăstirea Suruceni

Astfel, ca urmare a investigațiilor făcute și a dorinței credincioșilor, Mitropolia Basarabiei a început demersurile pentru canonizarea ierarhului.

Episcopul Dionisie Erhan s-a născut în 1868 la doar câțiva kilometri de Chișinău, în satul Bardar, din raionul Ialoveni.

A devenit vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului și Hotinului în perioada 1918-1932, Episcop al Cetății Albe și Ismailului între anii 1932 și 1940, iar apoi Episcop al Argeșului în perioada 1940-1941.

Foto credit: Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…